Työkoneiden lasit mittatilaustyönä

Valmistamme työkoneiden tuulilasit ja sivuikkunat laminoidusta turvalasista mittatilaustyönä.

Laminoitu lasi tuo suojaa työkoneen käyttäjälle. Laminoitu lasi koostuu useammasta lasilevystä, joiden väliin jäävä muovikalvo tekee lasista sitkeämmän. Rikkoutuessaan laminoitu turvalasi sirpaloituu, mutta se säilyttää edelleen muotonsa lasilevyjen välissä olevan kalvon ansiosta. Näin esimerkiksi työkoneen lasiin lentävä kivi ei tule suoraan lasin läpi eikä lasinsirpaleet lennä työkoneen kuljettajan päälle.

Polykarbonaattilevyt mittatilaustyönä

Polykarbonaattilevyt

Polykarbonaatti- eli PC-levyjä käytetään usein kohteissa, joissa pinnan halutaan läpinäkyvyyden lisäksi kestävän myös kovia iskuja. Iskunkestävää muovi- eli polykarbonaattilevyä voidaan käyttää esimerkiksi tuotantolaitteissa, traktoreiden ja muiden työkoneiden ikkunoissa, kohteissa, joissa halutaan murtovarmuutta tai esimerkiksi navetoissa ja talleissa, joissa lasit voidaan korvata turvallisuussyistä PC-levyillä. Polykarbonaatti kestää taivuttamista

 Polykarbonaattilevyjä on saatavilla myös kovapinnoitettuina, joka parantaa materiaalin hankauskestävyyttä.

Akryyli

Akryyli eli polymetyylimetakrylaatti (PMMA) on kirkasta kestomuovia, joka korvaa lasin keveydellään sekä iskunkestävyydellään. Akryyli kestää hyvin UV-säteilyä, minkä vuoksi se on hyvä valinta ulkokäyttöön, esimerkiksi terassien tuulensuojaksi tai leikkimökkien ja varastoiden ikkunoiksi. Sisätiloissa akryylia voi käyttää esimerkiksi keittiön välitilassa tai pöydän suojana.

Akryyli on polykarbonaattia kirkkaampi materiaali. Akryylilevy on taipuisaa ja pinnaltaan pehmeää – hankausta aiheuttavissa käyttökohteissa se voi naarmuuntua helposti.

Keittiön välitilan lasit

Keittiön välitilan lasilla saat luotua kauniin, modernin ja helppohoitoisen taustan keittiön seinään perinteisen laatoituksen sijaan. Tyylikkyyden lisäksi lasipinta on myös helppo pitää puhtaana. Lasina käytetään erikoiskirkasta lasia, joka on normaalia lasia kirkkaampaa – tällöin taustan ollessa vaalea lasissa ei näy normaalin lasin tyypillistä vihertävyyttä.

Tarvittaessa välitilan lasiin voidaan työstää esimerkiksi pistorasioiden reiät.

Keittiön välitilan lasina käytetään karkaistua 4 – 6 mm:n vahvuista lasia. Karkaistu lasi on tavallista lasia kestävämpää ja se sietää myös paremmin lämpötilaeroja. Lasin karkaisu tehdään kuumentamalla lasi, minkä jälkeen se jäähdytetään nopeasti. Lasin pintaan syntyvä pintajännitys tuo karkaistulle lasille kovuutta ja kestävyyttä. Karkaistua lasia kutsutaan myös turvalasiksi – jos lasi pääsisi rikkoutumaan, karkaistu lasi murtuu pieniksi murusiksi.

Pöydän suojalasi

Pöydän päälle asetettava lasilevy suojaa pöydän pintaa, pidentää kalusteen käyttöikää ja toimii kauniina sisustuselementtinä.

Pöytälasi valmistetaan 4 – 6 mm vahvuisesta karkaistusta tai karkaisemattomasta lasista haluamaasi muotoon. Karkaistu lasi on karkaisematonta lasia kestävämpää ja se sietää myös paremmin lämpötilaeroja. Lasin karkaisu tehdään kuumentamalla lasi, minkä jälkeen se jäähdytetään nopeasti. Lasin pintaan syntyvä pintajännitys tuo karkaistulle lasille kovuutta ja kestävyyttä. Karkaistua lasia kutsutaan myös turvalasiksi – jos lasi pääsisi rikkoutumaan, karkaistu lasi murtuu pieniksi murusiksi.

Vaaleaan pöytään suosittelemme erikoiskirkasta lasia, jossa ei ole normaalin lasin tyypillistä vihertävää sävyä ja pöydän luonnollinen sävy näkyy lasilevyn läpi. Tummaan pöytään käy hyvin normaali, kirkas lasi tai harmaa lasi.

Pöytälasi valmistetaan aina toivomiesi mittojen mukaan. Lasin kulmat voidaan pyöristää terävien kärkien poistamiseksi. Lasi kannattaa mitoittaa hieman pienemmäksi kuin pöytälevy, jolloin mahdolliset pöydän reunaan tulevat iskut eivät osu suoraan lasiin.

Voit luoda myös uniikin lasipöydän hankkimalla tai ostamalla pelkät pöydän jalat ja tilaamalla meiltä jaloille sopivan lasikannen. Täyslasiset kantavat pöytälasit valmistetaan karkaistusta lasista haluamallasi paksuudella.

Lasikatto terassille

Lasikatto terassilla on upea yksityiskohta – se tuo pienempäänkin terassiin tilavuuden tuntua ja kaunista luonnonvaloa ympäri vuoden. Lasikatto tarjoaa myös muuten avonaisella terassilla suojan esimerkiksi terassikalusteille.

Lasikate on ympäristöystävällinen valinta muihin valoa läpäiseviin kattomateriaaleihin verrattuna. Lasikattoa ei tarvitse myöskään uusia tietyin väliajoin, vaan se pysyy kirkkaana vuosikymmenten ajan.

Pitkäikäinen ja helppohoitoinen lasikate valmistetaan karkaistusta lasista mittatilaustyönä. Mitoituksessa huomioidaan myös kattokannakkeiden väli ja lumikuormitus.

Lasikaiteet sisälle ja ulos

Tyylikäs lasikaide tuo sisätilaan avaruutta ja sopii hyvin niin portaisiin kuin kodin ylätasanteellekin. Ulkotiloissa lasinen terassikaide antaa valoisan ja kauniin ilmeen terassille tai parvekkeelle ja tuo tilavuuden tuntua pieneenkin ulkotilaan.

Huoltovapaa lasikaide ei vaadi sinulta muita toimia kuin puhdistamisen silloin tällöin. Kaidelasi valmistetaan laminoidusta turvalasista tai yhteen laminoiduista karkaistuista laseista, jossa lasilevyjen välissä on sitkeä kaksikerroksinen muovikalvo.

kaidelasien yleisin kiinnitystapa on alumiininen kehärakenne. Muita vaihtoehtoja on vain alhaalta tuettu kokolasikaide ja pystysivuilta kiinnitetty kaidelasi.

Korjauslasitus

Hoidamme kaikenlaiset korjauslasitukset niin yksityisille kuin julkisiinkin kohteisiin. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa valitsemaan oikean lasiratkaisun ja uudelleenlasittaa ikkunat, näyteikkuna, lasiseinät, julkisivu- ja terassilasit, mitä vain tarvitset.

Lämpolasielementit

Lämpölasi eli eristyslasi on kiinteä lämpölasielementti, joka valmistetaan liittämällä 2 – 3 lasia yhteen. Lämpölasin sisimmät lasit ovat yleensä selektiivi- eli energiansäästölasia, jonka pinnassa oleva metallioksidikerros heijastaa lämpösäteilyä pois päästäen silti päivänvalon lävitseen. Näin kesällä ulkoapäin tuleva auringonvalo ei kuumenna sisätilaa liikaa ja talvella taas sisätiloihin pääsevä lämpösäteily ei karkaa ulos.

Lämpölasin lasien välissä oleva tila täytetään Argon- jalokaasulla, jolloin lasin lämmöneristys- eli U-arvo paranee. Mitä pienempi U-arvo on, sitä vähemmän lasi päästää lämpöä läpi.

Lämpölasi sopii käytettäväksi hyvin eri rakennuksien ikkunoissa, ovissa ja vaikka terassilla.